perjantai 3. helmikuuta 2017

Keinukallio: Keski-Uusimaan liikkuttaja

Keravan Keinukallio on kehittynyt kolmen viime vuosikymmenen aikana varsinaiseksi liikuntaparatiisiksi, jonka rakentumista olen joskus saanut  seurata aitiopaikalla. Jo toistakymmentävuotta on tykkilumi varmistanut hiihtäjille hienot puitteet koko kaudeksi sääolosuhteista riippumattomaksi. Lisäksi pari vuotta sitten rakennetut juoksuportaat entiseen kakkosrinteeseen on lisännyt Keinukallion suosiota merkittävästi.
Keinukallio eli Sherwood

Tälllä viikolla hiihtokohde oli Keravan Keinukallio ja sen kaksi hiukan erilaista tykkilumilatua. Toinen hiukan haastavampi on noin kilometrin pituinen, joka kulkee SM kisoihin aikoinaan rakennetuilla urilla ja toinen helpompi n. 700m pituinen kierros ns. lastenrinteen ja hiihtostadionin ympäri. Kumpikin lenkki vaatii kuntoa ja taitoa ja koska kierroksia helposti tulee paljon pienetkin mäet alkavat painaa jaloissa, toistuvathan ne usein.
Ns. Koivumäen nousu kysyy jo kuntoa, kun kierrosten lukumäärä nousee. Pian lasketaankin jyrkkää lasku Honkasillalle.

Keinukallion ladut kunnostetaan päivittäin aikaisin aamulla, joka takaa, että niin perinteisen kuin luistelu-ura ovat aina hyvässä kunnossa. Niin olivat tänäänkin. (31.1.2017)
Hiihtostadion. Tässä on hyvä opetella hiihdon alkeitakin

Uusimpana Keinukallion ylpeytenä on valaistut juoksuportaat (261 porrasta). Niiden käyttö on saavuttanut hurjan suosion. Poikkeuksetta ne ovat lähes koko pitkän päivän kaiken ikäisten käytössä. Mikä hienointa Keinukallion huipulla on myös kuntoilutelineet. Sieltä on hyvä ihailla Keravanjoen maisemia, Sipoon rakentumista tai ykköskiitoradalle laskeutuvia lentokoneita.
Valaistut juoksuportaat ahkerassa käytössä
Keravan Keinukallio on koko perheen, kaiken ikäisten ja kuntoisten liikuntapaikka. Virallinen nimi on laadun takeena: Keravan Keinukallion Urheilupuisto.Aluella on myös talviunnuntaisin avoin kahvio.
261 askelta ja puolivälikin on hauskasti merkitty. Mäen päällä odotta iloisen väriset kuntoilutelineet.
Jos lunta sataisi hiukan lisää, Keinukallion ladut jatkuvat 5 km edestakaisin matkan verran etelään Koukkusuolle ja 5.6 km pituiselle Ahjoon suuntautuvalle radalle. Jälkimmäinen rata ei ainostaan vaadi hyvää kuntoa, vaan myös hiukan enemmän laskutaitoa. Radalla on neljä vaudikasta laskua. Loppuhiet voi sitten ottaa juoksuportaissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti