lauantai 4. helmikuuta 2017

Hakunila: Keinolumilatujen edelläkävijä

Tulevaisuus näyttää, että lumiset talvet alkavat harveta. Se voi olla kohtalokasta luonnolle. Meille, jotka haluamme edelleen hiihtää voi olla, että tykkilumiladut ovat ainoa vaihtoehto harrastaa tätä kuntoa ja taitoa vaativaa liikuntaa. Mikäs siinä, useimmiten tykkilumiladulla onkin mukava hiihtää, lumi on liukasta ja ladut  on viimeistelty loistavaan kuntoon. Vantaa ja Vantaan Hiihtoseura ovat olleet tykkilumilatujen tekijöiden pioneereja. He kunnostivat alueen läpi kulkevan puron hyväksi pumppuvedenottamoksi ja hankkivat useita lumitykkejä. Lumikasan tykittäminen oikealla säällä on osa työtä, mutta vielä vaativampaa on levittää lumi tehokkaasti ja tasaisesti radalle rikkomatta koneita ja maastoa
Hakunilan urheilupuiston yksityiskohtia.


Hakunilan tykkilumiladulla on pitkä historia.  Itsekin jo pari vuosikymmentä sitten paljon Hakunilan laduilla hiihtäneenä, muistan kuinka  vaativaa Aurinkomäen nousua oli noustava useita kertoja ja mäen päältä käännyttiin välittömästi erittäin vauhdikaaseen laskuun.  MUTTA NYT ..
Tykkilumiladun mukava lisä oli kolme u-lenkkiä helppohiihtoisessa maastossa

TV:stäkin tuutu Tykkilumiladun perimtemen nousu erottelee hiihtäjät 

Kilpailukeskus on nyt urheilukentällä. Rata kiertää mukavasti vanhalle stadionille ja sitten tuttua uraa takaisin. Uutuutena on erittäin mukava kolme silmukan reitti pellolle. Se on erittäin miellyttävä osuus kaikille ja kaiken kuntoisille. Sen jälkeen halutessa voi nousta kuuluisalle Aurinkomäelle. Onneksi sen voi nykyään oikaista ja laskukin tulee hiukan helpompaa reittiä alas. Upeita parannuksia ja aivan hiihdettävä kaikille kuntohiihtäjille. Radassa näkyy Vantaan ladun tekijöiden pitkä kokemus.Taas tuli ennakko-odotukset kumottua positiivisella kokemuksella. Reitille tuli pituutta 4 km.

Tykkilumirata on nykyään oikein hiihdettävä. Vaihtoehtoreittejä on helppo valita kunnon mukaan


Tyypillinen talvisää?

Tulevaisuuden 'lumipilvet'.  Lumitykit, kompressori, kylmää vettä kovalla painella ja hyytävä sää 


Neljän kilometrin pituinen latu säätyy kaiken tasoisille hiihtäjille sopivaksi. Stadionilla näkyi perheen pienimmät. Radan keskiosan kolmisormisella, osuudella näkyi hiihtäjiä, jotka haluavat kevyempää kuormitusta ja koko rataa kiersivät tehokuntoilijat. Hiihtäjiä oli paljon, muttei tungogseen asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti