perjantai 24. helmikuuta 2017

Terhola-Paavonpolku: Ulkoilualueet lähellä asukkaita

Tätä päivää (24.2. 2017) olen odottanut, pääsin hiihtää Järvenpään maineikkailla kuntoradoilla, joista on mukavia hiihtomuistoja. Järvenpäässä ei ole tekolumirataa, mutta heillä on kolme hiihdolle suotuisaa paikkaa: 1) Tuusulanjärven jää, jonne voi aurata ladun 2) Terhola ja 3) Paavonpolku, jotka ovat lumivarmoja pieniä alueita, ja jotka nyt olivat saaneet ylleen hyvän lumipeitteen. Tämä talvi on ollut poikkeuksellinen sillä useana vuonna ensilumen hiihdot on tullut hiihdettyä jommalla kummalla paikalla, mutta nyt vasta tuli lähdettyä tänne ja edellisestä vierailustakin oli kulunut vuosia.

Terholan kuntoradan pysäköinti on hiukan ensikertaa tuleville hankalasti löydettävissä, niinpä Oinaskadun kohdalla Terholantien varressa  oleva P-alue voi olla hyvä paikka lähteä liikkeelle. Paavonpolun pysäköinti on Vähänummentien pohjoispuolella Vanha Valtatien varrella.

Pellonkulman asukkaat pääsevät helposti ladulle
Terhola-Paavonpolku ja yhdyslatu. Luminen, mukava pitkän lenkin reitti.


Terholan Kuntoradan lähtö

Paavonpolun lähtöpaikka
Niin Terholan kuntorata kuin Paavonpolku ovat kummatkin erillisinä ratoina aivan loistavia hiihtopaikkoja. Molemmat radat ovat erittäin hiihdettäviä, helpohkoja ja lisäksi esimerkiksi Terholan yksi vaativa lasku on helposti ohitettavissa. Alunperin Terholan kuntorata oli 2.6 km pitkä mutta vuosien varrella se on saanut kaksi lisämutkaa, joten nyt yhden kierroksen pituudeksi pisimillään tulee noin 4.2 km. Paavonpolun pitkän lenkin pituus on 3 km. Hienoa on, että nämä radat on yhdistetty ns 3 km pituisella yhdysladulla. Se kulkee Järvenpään asuntoalueiden aivan takana tai jopa läpi niin kuin se tekee Pellonkulmassa. Näin moni järvenpääläinen pääsee helposti kävellen hiihtoladulle, josta on mahdollisuus tehdä varmasti kunnon mukainen lenkki. Hienoa suunnittelua Järvenpää. Toki tuo yhdyslatu ylittää 2 isoa tietä Laurilantien ja Vanha Valtatien, jolloin kannattaa ottaa sukset jalasta. Samoin suosittelen Vähänummen alikulkutunnelissa. Näin kun kiertää kerran Terholan radan, hiihtää Paavonpolulle ja kiertää sen kerran ja sitten takaisin Terholaan on jo 15 km hiihdetty. mukava lenkki.

Perheen pienemmille molemmat paikat sopivat aivan mainiosti. Paavonpolun viehätystä lisää mahdollisuus laskea pulkalla. Radan sisäpuolella on pulkkailuun sopiva rinne. Sekä Terholassa, että Paavonpolulla on  ratojen varrella hyvät kuntoilulaitteet lihaskuntoa kohennukseen.

Terhola-Paavonpolun yhdysladulla avautuu upeat peltomaisemat



Paavonpolku-Terhola yhdyslatu kulkee hienosti asutusta seuraten


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti