torstai 9. helmikuuta 2017

Oittaa: Kartanon Kainalossa

Espoolaisten liikuntakeidas on Oittaalla. Hienot puitteet näin talvellakin. Oli tyylikästä pysäköidä vanhan kivinavetan  eteen auto. Tykkilumirata kulkikin aivan vieressä, jossa hiihtäjiä sivakoi runsain joukoin. Kuten kaikissa keinolumipaikoissa täälläkin ladut ja urat ovat aivan viimeisen päälle kunnossa. Paksu lumipatja mahdollistaa latukoneen ominaisuuksien täysin hyödyntämisen.

Oittaan Ulkoilukeskuksen Kivinavettaa palvelee monintavoin alueen ulkoilijoita
Oittaan keinolumirata kulki mukavasti kartanon pihapiirissä upeiden lehtipuiden tuodessa maisemaan arvokkuutta. Pian varsinaiseen maastoon saavuttaessa rata alkoi nousta ja nousta. Korkeuseroa olikin kohtuullisen hyvin. Aktiivihiihtäjien kannalta maaston tekee haastavaksi se, että nousun jälkeen ei olekaan laskua vaan pitkä tasainen osuus, aivan kuten Salpausselälläkin. Rata jatkoi nousua ja sitten työ palkittiin mukavalla ja helponoloisella laskulla. Loppurata olikin mukava työntää tasatyönnöin. Kierroksen pituudeksi tuli n. 4 km.
Oittaan Keinolumilatu on mukavan pituinen ja kulkee kauniissa maastossa

Hyväkuntoinen keinolumilatu on ahkerassa käytössä

Olin ensimmäistä kertaa hiihtämässä (6.2.2017) Oittaalla. Puitteista olin kuullut pelkästään hyvää ja ehdottomasti oli maineensä veroinen paikka. Kauden alussa kohtuullinen korkeusero saattaa kuormittaa turhankin paljon, mutta kauden edetessä pitkä nousu alkaa tuntua mukavalta. Etelä-Suomen keinolumiladuista mielestäni tämä oli maastollisesti vaativin, muttei vaadi samalla tavalla taitoa kuin esimerkiksi Keinukallion SM-ratapohjan osuus.Radasta on helppo räätälöidä perheen nuorimmillekin sopivan radan.  Kartanon puitteita voikin sitten hyödyntää monin tavoin, hieno niin retki kuin liikuntakohde kaikkina vuodenaikoina.
Oittaan kartanon lehtipuut kauniissa kuurassa kuun loisteessa

Oittaan ladulla valoa: katulyhty, kuu ja Finnair

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti