lauantai 21. tammikuuta 2017

Valkjärvi: Suojaisaa luistoa

Valkjärvelle aurattua uraa. Pinta hvyälaatuinen. Ei railoja
Valkjärvi Klaukkalan ytimessä on pieni suojaisa järvi. Siellä pääsee usein jo varhain luistelemaan. . Jäällä on tänäkin talvena jo voinut liikkua pitkään. Järvelle pääsee helposti kahta kautta, joka Valkjärven uimarannan kautta tai Tiiranrannasta. Ensimainitussa paikassa auton saa lähemmäksi ja on enemmän parkkipaikkaa.
Valkjärven ura kiertää rannan tuntumassa. Tässä mukava yksityiskohta

Monkijällä aurattu n. 2m leveä rata on noin 7 km pitkä. Se oli tänään (21.1.2017) kohtuullisessa kunnossa. Muutamissa paikoissa oli röpelöä jäätä, jossa oli luisteltava varoen. Railoja ei ollut nimeksikään. Tiiran rannassa on avantouimareiden paikka. Sitä kannattaa kiertää hiukan kaumpaa luistellessa. Uintireissu kannattaa tehdä eri välineillä.

Luistelu retkiluistimilla on hieno harrastus. Vauhti nousee helposti. Luonnon jäillä luistellessa jäätä on luettava koko ajan, jottei osu railoon tai röpelöiseen jäähän. Luistellessa kaatumista on vaikea välttää. Muistakaa jäänaskalit mukaan ainakin alkukaudesta. Tämä on koko perheen harrastus.

Aurattu Ura. Kierros n. 7 km rantoja seuraten. 



Normaaliin Pilot-monoihin kiinnitettävä terä on loistava luistella. Muovirunkoinen antaa pehmeämmän kyydin kuin alumiinirunkoinen. Terien teroitus vaatii erikoistaitoa: itse terotutin Hyrylän Tuussportissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti