lauantai 21. tammikuuta 2017

Sääksjärvi: Paikka moneen liikuntaan

Nurmijärvi on saanut tykkilumiladun Sääksjärven maastoon. Se on kovassa käytössä ja on mukavaa hiihdettävää maastoa ja latu on loistavassa kunnossa. Tänään yhdistin hiihtoon myös luistelua Sääksen jäällä, jossa en ole aikaisemmin ollutkaan luistelemassa.

Sääksen jäälle on aurattu hvyäkuntoinen rata.
Sääksen jäälle uimarannan tuntumaan on aurattu n. 1.8 km ura. Sen pinta oli hyvässä kunnossa, selvästi tasaisempi kuin Valkjärvellä (21.1.2017). Tasaisuus antoi rohkeutta luistella vaudikkaammin ja pitää käsiä selän takana. Tämä on tyyli, josta itse pidän eniten. Tällöin voi keskittyä  luistimen pitkään luistoon ja sujuvaan painonsiirtoon ja mahdollisimman pehmeään etenemiseen. Toisaalta tekniikka asettaa enemmän vaatimuksia jäälle, railoja voi olla hitaampi väistää ja röpelöinen jää voi horjuuttaa tasapainoa. Sauvoja käyttäessä luisteluasento on pystympi ja luistimen luisto jää lyhyemmäksi, mutta antaa mahdollisuuden nopeammin reagoida jään muutokseen.  Maisemia on luistellessa hankala ihailla ja katseen vangittua väärään kohteeseen voi nopeammin kuin arvaakaan löytää itsensä jään pinnasta. Vaikka jää on kovaa, niin liukkauden ansiosta kaatuminenkaan ei toistaiseksi ole ollut kohtalokasta.


Sääksi on nyt koko perheen ulkoilupaikka: siellä voi luistella ja hiihtää hyvissä olosuhteissa. Varmasti kannustaa liikkumaan. Uusi tykkilumilatu on ollut taas tänä talvena tälläkin alueella hiihtäjän pelastus.Niin luistelu- kuin hiihtoradalla on liikkujia, muttei tungokseen asti ja vauhti on maltillista. Jokainen saa hiihtää ja luistella omaa vauhtia.
Sääksi on iso järvi, mutta aurattu ura on melko lyhyt. Suksilla voi kuitenkin laajentaa reittiä.
Tykkilumiladusta huolehditaan. Toivottasti pian pääsee koko Rajamäen latuverkostoa ajamaan toivoi kuski.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti