perjantai 30. joulukuuta 2016

Salmi: Nuuksio Pohjoinen

Vihdinvarrella sijaitseva Salmi on myös Helsingin kaupungin ylläpitämä laadukas liikuntapaikka. Salmi Ulkoilukartta. Paikka on tuttu iltarastien tiimoilta mutta olen vain kerran n. 10 vuotta sitten kiertänyt 10 km lenkin. Tänään (29.12.2016) valitsin iltapäivän lenkiksi 10 km, joka on merkitty punaisin prikoin; kiertosuunta oli vastapäivään.  Reitti on vaihtelevaa: alussa kosteikkojen ylitykset pitkospuilla, jonka jälkeen useampi nousu nostaa sykettä hyvin. Reitin pääosa sijaitsee Nuuksion ylängön pohjoisosissa, joka on kaunista kangasmaastoa ja jossa voi välillä ihailla lampia ja järviä. Myös solisevat purot olivat viehättäviä. Ilta alkoi hämärtää, joten luonnon muu tarkkailu jäi vähäisemmälle. Toki tikan koputus kuului muuten niin hiljaisessa välipäivän metsässä.

Rata on laadukkaasti pohjustettu ja päällystetty kivituhkalla. Opastus kiitettävä, eikä reitiltä  voi eksyä. Luukkiin verrattuna suuripiirteisempi ja korkeuseroiltaan haastavampi.

Saaren ulkoilureiteillä on helppo saada hienpintaan ja saa ihailla ainutlaatuista Nuuksion alueen kangasmetsää. Positiivinen yllätys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti