lauantai 31. joulukuuta 2016

Pirttimäki: Jo ajo sinne on retki

Päivän lenkin (30.12.2016) tein Pirttimäen Ulkoilukeskuksessa. Pirttimäki, Bodom järven luoteiskulman läheisyydessä on hiukan haastavampi kohde tavoittaa, mutta mutkaisen tien päässä odottaa taas laadukas ulkoilukeskus. Itse ajoin pohjoisesta päin eli Velskolan kautta (lähtee Vihdintieltä120) , reitti, joka on kokemisen arvoinen ja kannattaa ajaa rauhallisesti, maisemia ihaillen. Pirttimäki on osana Nuuksion järviylänköä ja luonnosuojelualuetta. Meille iltarastikävijöille paikka on tuttu, järjestetäähän siellä useat iltarastit vuodessa.

Valitsin 8 km kierroksen, joka oli merkitty keltaisin prikoin, jonka kiersin myötäpäivään. Kiitettävä opastus, reitiltä ei voi eksyä. Reitin monet kohdat ovat tulleet suunistuksen tiimoilta tutuksi, mutta tämä kierros auttoi yhdistämään paikkoja. Esimerkikiksi reitin etäosassa kevällä suunnistaessa ihailin vielä lehdetöntä haavikkoa, joka oli useamman sentin paksuisen haavanlehtimassan peittämä. Sen alla/päällä ei ollut lainkaan aluskasvillisuuta, joten suunnistajalle se antoi upean alustan 'juosta'. Keltainen rata erityisesti myötäpäivään kierrettynä on erittäin suuripiirteinen, siten se on helppo kävellä/juosta reippaasti ja sujuvasti. Maisemat ovat upeaa eri-ikäistä mäntykangasmetsää, ja pitkulaista kalliomaisemaa karuine kasvillistoineen sekä useita suo- ja muita kosteikkoaluita.

Pirttimäki opastusta. Keltaista seuraten

Lapsiperheelle hyvä leikkipaikka ja nuotiopaikat; yksi pihaympäristössä ja toinen n. 2.5 km kävelyn päässä

Kaunista rakennettua ympäristöä
Eräässä kohdin uraa sen varrella oli opastin hiidenkirnuille, jonka osoittamaan suuntaan lähdin kävelemään. Valitettavasti, sen tarkempaa opastusta ei ollut, joten seurasin vain vahvoja polkuja, mutta kohdetta ei löytynyt ja niinpö palasin jo päivän jo hämärtäessä takaisin perusuralle.

Pirttimäki on upeasti hoidettu hyvä paikka ulkoliikuntaan. Reitin varrella monenmuotoista maisemaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti