torstai 29. joulukuuta 2016

Luukki: Ulkoilijan Paratiisi

Vihdintien molemminpuolin sijaitseva liikunta-alue tarjoaa loistavat kävelymahdollisuudet. Auton voi pysäköidä useampaan paikkaan, mutta Luukin kartanon parkki on luonnollisin.
Luukin Kartta

Tavallisin kierrokseni on 8 km. Sitä voi varioida Vihdintien pohjoispuolella käyttämällä Hauklammen Itä- tai Länsipuolista reittiä. Myös Vihdintien eteläpuolella on kolme erilaista mahdollisuutta. Reitit on kiitettävästi opastettua ja polulta ei voi eksyä. Reitti on pääosin hyvin pohjustettu ja siellä selviää tavallisin ulkoilukengin. Tosin runsaiden sateiden jälkeen tai keväisin saattaa Mustalammen pohjoispään suon ylittävällä polulla ja pitkoispuilla olla reilustikin vettä. Tuosta samasta kohtaa lähtee yhdysreitti Rinnekodin sairaala-alueelle eli Lakistoon.

Tapanina (26.12.2016) oli upea ulkoilusää. Kiertosuunta oli vastapäivään ja Hauklampi kierrettiin länsipuolelta. Luukin alueen lammet olivat jäässä ja jään päällä oli muutama sentti vettä. Tapaninpäivän auringon paistaessa matalalta lammet esiityivät taas kerran uudessa valossa ja olivat houkuttelevia. Kierroksen kohokohta oli pohjantikan seuraaminen Hauklammen takana, tuo keltalakkinen tikka etsi syötävää Luukin luonnonmetsästä, jossa lahopuuta on riittävästi.

Tiistai-illan (28.12.2016) Luukin kierros oli sama, mutta vastapäivään. Tällä kertaa kierros tehtiin pimeässä, vain edullinen Led-otsalamppu otsalla. Hieno tapa kiertää tuttua reittiä. Näet kapean sektorin muutaman metrin edessäsi, se asettaa haasteita kiertää oikeaa lenkkiä. Risteyksissä huolellisesti lukea opastaulut. Liikunnan riemu tulee tunteesta, että vauhti on kovaa ja jännitystä lisää pimeästä kuuluvat äänet.

Halkolampi Tapaninpäiväna

Pohjantikka ruokailemassa Hauklammen lähistöllä
Tässä parempia kuvia: Pohjantikka

Luukin kierros on pienipiirteinen upea reitti, jossa on paljon yksityiskohtia ihailtavana ja vaativuudeltaa keskinkertaine, mutta varmasti saat hien pintaan.
Vinkit: Myötäpäivään kiertäminen tuntuu hiukan helpommalta. Hyvää sienestysmaastoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti